5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Javna rasprava o Nacrtu studije uticaja za eksploataciju krečnjaka održana u Zvorniku

Javna rasprava o uticaju na životnu sredinu eksploatacije tehničkog građevinskog kamena krečnjaka na ležištu „Žlijebac“ na lokalitetu Jošanica, grad Zvornik održana je danas, 16.08.2021.godine je u Gradskoj upravi grada Zvornika.

Firma „Trend d.o.o.“ iz Zvornika uradila je Nacrt studije uticaja na životnu sredinu za projekat eksploatacije tehničkog građevinskog kamena krečnjaka površine eksploatacionog polja cca 42,7 hektara (ha), dok je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske u saradnji sa Gradskom upravom Zvornik organizovalo javnu raspravu.

javna rasprava c

Studiju, koja je danas izložena, pripremio je UNIS Institut za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara d.o.o. Istočno Sarajevo, a javnu raspravu vodili su predstavnici Ministarstva.

Javnoj raspravi prisustvovali su zainteresovani građani, predstavnici Ministarstva, Gradske uprave Zvornik, preduzeća Trend i Instituta za ekologiju.

U narednih 15 dana moguće je u pisanoj formi podnijeti primjedbe i mišljenje u vezi sa Zahtjevom i Studijom uticaja, na adresu nosioca projekta („TREND“ d.o.o. Zvornik, Jošanica 134/a) i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (Trg Republike Srpske 1, Banja Luka). Primjedbe se mogu dostaviti i Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se