12 C
Zvornik
25. април 2024.

Dodik o tvrdnjama Komšića: Još jedna laž – sjednica nije ni održana

Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika demantovao je danas da je on učestvovao u telefonskoj sjednici tog tijela, uz poruku da je to još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj.

Iz Dodikovog kabineta Srni je rečeno da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi „za“.

Apsolutno je, kažu, jasno da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji.

Istaknuto je da je laž o navodnom održavanju sjednice i navodnom učešću srpskog člana Predsjedništva u njenom radu plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsjedništva BiH, koju je, kako kažu, objeručke prihvatila i BN televizija, jer je jasno da im smeta srpsko jedinstvo i srpska sloga.

Prema navodima iz Kabineta, sramotno je da iz jedne takve institucije dolaze ovakve neistine koja bi trebalo da bude ozbiljna institucija, a ne da se bavi podvalama i politikantstvom, prenosi Sputnik.

„Na njihovu žalost, tim dezinformacijama sigurno neće doprinijeti  razbijanju srpskog jedinstva, naprotiv, samo će ga učvrstiti“, poručili su iz Kabineta srpskog člana Predsedništva, prenjeo je Tanjug.

Sarajevski portal Kliks prenjeo je ranije danas da je Dodik sinoć, poslije nekoliko sati neizjašnjavanja na telefonskoj sjednici Predsjedništva, sazvanoj na temu imenovanja novog Upravnog savjeta Centralne banke BiH, ipak odlučio da učestvuje i da glasati o tački dnevnog reda.

Sjednicu je, prenjeo je portal, sazvao predsjedavajući Željko Komšić, koji je sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem glasao za imenovanje novog-starog Upravnog savjeta Centralne banke BiH.

Dodik je, dodaje se, glasao protiv, što znači da će stari saziv Upravnog savjeta dobiti novi mandat, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se