9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Ni jedna odluka nije donesena

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je na sjednici Predsjedništva BiH bilo niz pitanja iz političke i vojne oblasti koje su u nadležnosti Predsjedništva, ali da nijedna odluka nije donesena, te da će neke tačke ponovo biti na dnevnom redu naredne sjednice.

On je rekao da se na sjednici vidjelo da dva člana Predsjedništva BiH djeluju sinhornizovano i jedinstveno, ali da postoje zakonske i ustavne procedure koje se moraju poštovati.

„Predsjedništvo mnoge oduke mora donijeti konsenzusom, ako ga nema onda nema ni odluka. Na narednoj sjednici tačke iz oblasti spoljne politike i ekonomije idu ponovo na dnevni red, ali ako ne bude kosenzusa neće biti ni donesenih odluka“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao da učestovanje u radu nisu blokade, kako to tvrdi Šefik DŽaferović, te da je učestovanje u radu u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske moguće na ovaj način kako on to i radi.

„U Narodnoj skupštini Srpske rekli su da nema odlučivanja dok se ne obavi dijalog koji stalno predlažemo u želji da postavimo sva otvorena pitanja u BiH na dnevni red i pokušavamo dogovoriti i riješiti pitanja nametnutog zakona koji smatramo da je neodrživ i taj zakon je ukinut na prostoru Republike Srpske“, naveo je Dodik.

On je napomenuo da se Srpska ozbiljno sprema da operativno provede takav nalog.

„Ukoliko situacije ostane ovakva i ne bude dgovora kako riješiti pitanje nametnutog zakona, neuvažavanja institucija u Republici Srpskoj i riješiti pitanje izmišljenog visokog predstavnika u BiH ostaćemo u ovom kapacitetu u kojem jesmo, a to znači da će to otići na sjednicu Narodne skupštine da se odredi po tim pitanjima“, naveo je Dodik.

On je dodao da se konsultovao o načinu rada sa predsjednikom Narodne skupštine i da su utvrdili da je to poštivanje odluke Skupštine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se