8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Vlada ukinula koncesije za izdradnju tri MHE na rijeci Drinjači

Na jučerašnjoj sjednici Vlade RS donijeto je i rješenje o raskidu ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana „Čajkuša“, „Barski potok“ i „Medaševac“ na rijeci Drinjači.

Na sjednici je doneseno i rješenje o raskidu ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana „Čajkuša“, „Barski potok“ i „Medaševac“ na rijeci Drinjači, jer koncesionar nije ispunio svoje ugovorne obaveze.

Vlada Srpske je 2006. godine privrednom društvu „Eta“ iz Zvornika dodijelila koncesije za izgradnju tih malih hidroelektrana snage 0,5 megavata na period od 30 godina, a koncesionar ni nakon 15 godina od zaključenja ugovora o koncesiji nije izradio projektnu dokumentaciju, riješio imovinsko-pravne odnose, pribavio potrebne saglasnosti i odobrenja, obnovio garanciju za izvođenje, obezbijedio finansijska sredstva, niti otpočeo izgradnju male hidroelektrane i pratećih objekata.

Imajući u vidu navedeno, održavanje predmetnih ugovora o koncesiji izgubilo je svoj cilj, te je predloženo i usvojeno njihovo raskidanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se