9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Vidović: U ovoj godini 20 miliona KM za lokalne zajednice

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Trebinju da će Vlada Srpske ove godine svim lokalnim zajednicama u Srpskoj podijeliti 20 miliona KM, te da će iznos koji će dobiti opštine ili gradovi zavisiti od projekta kojim će aplicirati.

– U skladu sa veličinom lokalne zajednice i kvalitetnim programom ili projektom, maksimalno je milion KM da se dobije. Vjerujem da će Trebinje ispuniti taj zahtjev da dobije milion KM, jer zaista ovdje treba uložiti sredstva zato što se vrlo kvalitetno koriste – rekla je Vidovićeva novinarima u Trebinju.

Ona je navela da je svim lokalnim zajednicama u Srpskoj poslala zahtjeve da do kraja avgusta apliciraju sa određenim projektima.

Na sastanku Vidovićeve sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem dogovoreno je da će ovaj grad aplicirati sa projektom slobodna zona.

Dodala je da je zadovoljna razvojem Trebinja i da će ovaj grad uvijek imati podršku Vlade i ministarstva.

Vidovićeva je konstatovala da su tri najznačajnije privredne oblasti u Trebinju energetika, poljoprivreda i turizam.Play Video

– Oduševljena sam kada sam čula šta je sve Trebinje preduzelo, koje projekte je realizovalo i koje podsticaje je dalo za privredu. Mnogi gradovi bi trebalo da prepišu ovo što je Trebinje uradilo. Sve se vidi kroz jedan ogroman razvoj posljednjih nekoliko godina – istakla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da posebno podržava politiku podrške mladim ljudima koju sprovodi Trebinje.

– Vlada i resorno ministarstvo uvijek pokušavaju da pomognu svim lokalnim zajednicama u Srpskoj i podsjetila da je prošle godine u doba virusa korona opštinama i gradovima podijeljeno oko 30 miliona KM – kazala je Vidovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ministra finansija Srpske upoznao o svim aktivnostima koje realizuje grad, te o stanju u gradskom budžetu.

– Dobili smo zahtjev da u narednih mjesec dana apliciramo sa nekim kapitalnim projektom u iznosu do milion KM, što je i te kako značajno. Ono što će grad Trebinje aplicirati je vjerovatno ulaganje u prvu slobodnu zonu u Republici Srpskoj – naveo je Ćurić.

On je dodao da je za taj projekat neophodna infrastruktura da bi došli privrednici i da bi bila otvorena nova radna mjesta.

Ćurić je dodao da je na sastanku razgovarano o planovima i o tome kako poboljšati standard u Trebinju i Srpskoj i kako dovesti investitore na ovo područje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se