8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

U ponedeljak i utorak dezinsekcija komaraca

ZVORNIK – U ponedeljak, 19. jula, i u utorak, 20. jula, u vremenu od 19:00 do 23:00 časa na teritoriji grada Zvornika biće vršena dezinsekcija komaraca na potezima najvećih žarišta postupkom zamagljivanja piretroidima.

Za 19. jul uništavanje je predviđeno u naseljenim mjestima Drinjača, Divič, Cer i grad, a za 20. jul u Karakaju, Ekonomiji, Ulicama i Čelopeku.

Stanovništvo, naročito osobe sklone alergijama i srčani bolesnici, upozoravaju se da se za vrijeme zamagljivanja sklone, te da zatvore prozore na stambenim objektima. Izlazak se preporučuje nakon nestanka magle.

Za vrijeme zamagljivanja vozači treba da smanje brzinu na minimalnu zbog otežane vidljivosti na putu, a vlasnici pčela da pčelinjake drže zatvorene sve do potpunog nestanka magle iz područja djelovanja biocida u naselju ili da u vrijeme predviđeno za tretiranje budu u pčelinjacima kako bi radnici „Sanitacije“ na vrijeme zaustavili aparate na tom potezu.

U slučaju loših vremenskih uslova dezinsekcija će biti obavljena prvih narednih povoljnih dana.

Uništavanje komaraca obaviće D.O.O. „Sanitacija“ Zvornik, a dodatne informacije mogu se dobiti kod koordinatora akcije Stefana Perića, tel. br. 066/667-045.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se