23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U dvodnevnoj akciji 32 policajca dala krv

U dvodnevnoj akciji su 32 pripadnika Policijske uprave Zvornik dala krv u zvorničkoj Službi transfuzije Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Inspekor Sektora policije u Policijskoj uprvi Zvornik Branko Šarčević rekao je novinarima da je zvornička policija, u skladu sa porebama Službe transfuzije Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske danas i u utorak, 27. jula, organizovano dala krv.

On je naglasio da se zvornička policija svake godine redovno odaziva na ove akcije i krv daju u sve većem broju, pokazujući time humanost na djelu.

Podsjećajući da je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske organizator akcije, Šarčević je rekao da se pripadnici Policijske uprave Zvornik uvijek odazivaju ovim humanim akcijama, te da je veliki broj policajaca krv dao više od 50 puta.

Ljekar u zvorničkoj Službi transfuzije Dalibor Lipovac rekao je da su rezerve krvi na zadovoljavajućem nivou zahvaljaujući upravo ovim akcijama kojima se zadovoljavaju potrebe pacijenata u Opštoj bolnici u Zvorniku, kao i pacijenata koji se zbog hitnosti prevoze u Banjaluku ili neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Srn2021 7 29 122676 0

„Osim ove akcije policije, imamo i akcije koje organizuju neke druge firme i ustanove. Imamo i redovne dobrovoljne davaoce nevezane za organizvane akcije, a tu su i namjenski, takozvani porodični davaoci krvi, tako da uspijevamo prebroditi ovaj ljetni period koji je krizan svake godine kada je riječ o zalihama krvi“, rekao je Lipovac.

Ističći da ovakve akcije život znače, jer se njima popunjavaju rezerve krvi, Lipopvac je rekao da se u hitnim slučajevima može računati samo na postojeće zalihe krvi, jer se u hitnim slučajevima, kada se pacijentu daje krv odmah na ulazu u bolnicu, ne može čekati da se porodica organizuje ili da se obezbijede redovni davaoci.

Lipovac je zahvalio svim ljudima koji daju krv, ističući da upravo oni svojom humanošću zadovoljavaju i hitne i redovne potrebe za dragocjenom tečnošću.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se