18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Srpska donira vakcine FBiH

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 Federaciji Bosne i Hercegovine. Štab je saglasan da se Federaciji Bosne i Hercegovine donira 15.200 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca.

Republički štab za vanredne situacije prihvatio je, na današnjoj telefonskoj sjednici, Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 za građane opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se JZU Dom zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača astrazeneca za vakcinaciju građana opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv  COVID-19 Univerzitetu u Tuzli. Štab je  saglasan da se Univerzitetu u Tuzli donira 1.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača astrazeneca.

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio je zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I sputnjik V vakcine. Ovim zaključcima zadužen je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama. Takođe, zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv COVID-19, te da u skladu sa tim potrebama vrši preraspodjelu isporuka doza vakcina protiv COVID-19 zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju.

Štab je na današnjoj sjednici donio Zaključak o raspodjeli 25.000 doza, komponente II sputnjik V vakcine.

Upoznao se i sa Informacijom o raspodjeli 25.000 doza, komponente II sputnjik V vakcine. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

Štab se upoznao sa informacijama o raspodjeli ukupno 290.000 doza vakcine proizvođača Sinopharm, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača fizer/biontech. Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača pfizer/biontech, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

Štab je donio zaključke o raspodjeli ukupno 64.190 doza vakcine proizvođača AstraZeneca.

Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa informacijama o raspodjeli vakcine proizvođača AstraZeneca, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske  da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se