5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Solidarnost radnika „Alumine“: Više od 500.000KM pomoći

Drugima možemo pomoći na bezbroj načina. Nekada je dovoljno osmjehnuti se, saslušati nekoga, uputiti toplu riječ, podršku, pokazati razumijevanje, a nekada i mnogo više.

Zaposleni u kompaniji „Alumina“ brojnim primjerima pokazali su radničku solidarnost kakva se rijetko sreće.

Iz mjeseca u mjesec velika većina zaposlenih u ovoj kompaniji uključuje se u akcije solidarnosti i svojim potpisima dio sredstava izdvaja u ove svrhe.

Živka Pavlović, potpredsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva „Alumine“ je istakla da se novac izdvaja za bolesne radnike, ali i sve ostale koji nisu radnici „Alumine“ a potrebna im je pomoć.

“Moram da pohvalim naše radnike koji itekako prepoznaju bolesne ljude, daju novac i žele da pomognu. Solidarnost je prepoznatljiva među svim našim radnicima i to je danas rijetkost”, kazala je ona.

Komisija za dodjelu materijalno finansijske pomoći osnovana je u maju 2013. godine i u zavisnosti od pristiglih zahtjeva radnika sastaje se jednom, eventualno dva puta mjesečno.

Od početka rada, pa zaključno sa junskom platom 2021. godine prikupljeno je 531.807,30KM za šta je bilo potrebno 52.790 potpisa radnika, a akcija i dalje traje.


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se