-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Poziv preduzećima da se prijavljuju za masovnu vakcinaciju

Privredna komora Republike Srpske pozvala je preduzeća da se prijavljuju za masovnu vakcinaciju kako bi što više radnika primilo vakcinu protiv virusa korona i tako doprinijeli masovnoj imunizaciji.

Poziv preduzećima Privredna komora je uputila na osnovu zaključka Vlade Srpske, odnosno Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao je Srni portparol Komore Vladimir Blagojević.

On je naveo da bi vakcinacijom na neki način u preduzećima bilo spriječeno i širenje virusa korona ili eventualno neki novi talas koji se najavljuje, te bi nesmetano bio nastavljen poslovni proces.

„U saradnji sa Zavodom za medicinu rada i sporta završena je vakcinacija 60 radnika, a za sutra je zakazana vakcinacija 73 radnika u Rafineriji nafte Brod. Imamo još stotinu prijavljenih radnika iz različitih preduzeća i pozivamo preduzeća da se prijave kako bismo mogli organizovati kolektivnu vakcinaciju“, naveo je on.

Blagojević je podsjetio da je posredstvom Privredne komore Srpske i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u prvom talasu organizovana vakcinacija više od 600 radnika iz Srpske.

On smatra važnim da lista prioriteta Zavoda za medicinu rada i sporta, kada je riječ o terminima za vakcinaciju, bude zasnovana na redoslijedu pristiglih zahtjeva za vakcinaciju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se