3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Perović: Nema nikakvih smjena, kazni i suđenja

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao je danas medijske napise da je smijenjen sa tog mjesta i poručio da „nema nikakvih smjena, kazni, suđenja, niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od nadležnih ckvenih institucija.

Otac Perović je u izjavi za Radio Svetigoru demantovao, kako je naveo, sve „medijske spletke“ i plasiranje neistina u vezi s radom ove školske ustanove u Crnoj Gori – i škole i rektorove službe u njoj.

„Nema nikakvih smjena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo – radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ‘Neka nam je svima Bog na pomoći’”, naveo je, između ostalog, Perović.

Perović je rekao da se Cetinjska bogoslovija u redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da su u toku ljetni radovi.

Naveo je i da je ovih dana Bogoslovija dobila poziv sa najviših crkvenih adresa SPC da se uključi u rad saborske Komisije za unapređenje prosvjete unutar SPC, gdje se, kako je rekao, takođe očekuje njegovo aktivno učešće kao rektora Cetinjske bogoslovije i još jednog od njenih profesora.

Mediji, među njima i Tanjug, su ranije danas pozivajući se na nezvanične crkvene izvore, prenijeli da je Perović smijenjen sa mjesta rektora Cetinjske bogoslovije i da je premješten u Podgoricu.

Inače prema Ustavu SPC rektore bogoslovija, pa tako i Cetinjske, postavlja Sinod SPC.

Pored toga što je Perović rektor Cetinjske bogoslovije on je i paroh Prve parohije cetinjske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se