8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Moderne proslave dječijih rođendana u igraonicama: Kako olakšati sebi

Piše Ljiljana Bugarin

Proslave dečijih rođrendana u igraonicama postaju sve popularnije rešenje na koje se roditelji odlučuju jer je jednostavnije, a neretko se i deci više dopada, budući da je čitav prostor prilagođen u potpunosti njihovoj zabavi. U tekstu koji sledi pročitajte više o benefitima koje proslave u igraonicama nude, kao i o nekim stavkama koje bi trebalo da imate na umu prilikom ugovaranja i organizovanja ovakvog tipa slavlja.

Bezbednost na prvom mestu

Igraonice uglavom podrazumevaju prostor koji je bezbedan za decu, mekane podloge i ivice, dodatke koji omogućuju deci da izvode sebi svojstvene vratolomije bez rizika da se povrede. Zbog toga je za okupljanje većeg broja manje ili više nestašnih, a obavezno razigranih, mališana igraonica sjajna ideja. Kada odvedu decu u igraonicu, roditelji mogu sebi da priušte nekoliko trenutaka za sebe uz posluženje, bez potrebe da neprestano proveravaju tok dečije igre. Tome doprinosi i činjenica da je u igraonicama uglavom deo osoblja zadužen da nadziranje dece, što dodatno umiruje roditelje i obezbeđuje najmlađe.

image

Torta i posluženje

Torta i hrana koja će biti poslužena na proslavi uglavnom nije uključena u cenu igraonice. Pojedine igraonice mogu ponuditi rešenja za ove stavke, ali se to uglavnom plaća zasebno. Zbog toga se povodom torte obratite pouzdanom poslastičaru sa kojim možda već imate iskustva ili je možete napraviti sami, ukoliko imate veštine i vremena. Što se slanog programa tiče, većina roditelja će poručiti ketering za dečiji rođendan, koji podrazumeva pripremu i dostavu hrane na adresu u dogovorenom roku. Na ovaj način je roditeljima u velikoj meri olakšana priprema rođendana i mogu se fokusirati na dobru atmosferu, zvanice, a pre svega na slavljenika.

Animiranje dece

Igraonice mahom nude usluge animatora, što je uključeno u njihovu osnovnu ponudu i podrazumeva angažman iskusnih članova osoblja, koji će kostimirani osmisliti grupne igre za decu, podsticati ples i zabavu. Ovo je jedan od značajnih benefita slavlja u igraonicama, naročito ukoliko je u pitanju grupa mlađe dece. Starijoj deci ovo možda neće biti toliko interesantno, budući da se oni mogu igrati samostalno i mahom već znaju kako da se zabave bez dodatnih podsticaja.

image 1

Trajanje zabave

Neki roditelji će ovo smatrati benefitom, a neki manjkavošću zabava u igraonicama, ali svakako treba imati na umu da će ovakve zgode imati unapred određen vremenski period trajanja. Ovo zavisi od igraonice do igraonice i trebalo bi o tome da razgovarate sa osobom koja je zadužena za organizaciju. Nakon završetka predviđenog programa, odnosno nakon nekoliko sati, gosti će biti pozdravljeni i na vama je da odlučite da li ćete ih nakon toga pozvati na neko dodatno druženje ili ćete otići otići kući ne biste li sa slavljenikom uživali u otvaranju poklona.

Raspremanje nakon rođendana

Poslednja ali za većinu roditelja najvažnija stavka, zbog koje se mahom i odlučuju za proslavu u igraonici, jeste činjenica da nakon ovakve žurke nema prljavih sudova i nereda koji biste morali raspremati. Uzmite u obzir da zabava za mališane podrazumeva mnogo igračaka, trčanja, balona i tanjirića sa hranom na sve strane. Ukoliko slavite u okviru svoga doma, najverovatnije ćete satima nakon zabave morati da čistite prostor koji ste jednako dugo pre zabave uređivali. Ovo će vam učiniti igraonicu veoma privlačnom idejom, te ćete rado odlučiti u njenu korist.

image 2

Ukoliko pred sobom imate izbor u vezi sa prostorom u kojem biste slavili rođendan vašeg deteta, najbolje bi bilo da odlučite upravo u dogovoru sa njime. Naposletku, vaš krajnji cilj su lepi momenti i radost vašeg mališana, te mu dozvolite da učestvuje u planiranju svoje žurke, ukoliko ste u mogućnosti. Ne zaboravite da je ovo i vaša proslava, jer obeležavate datum kada ste dočekali svoje najvoljenije biće na ovaj svet, te se sa osmehom i entuzijazmom upustite u organizovanje ovog divnog dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se