9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Ljetna manifestacija „Kul jul“ u Šekovićima

Od 24. jula do 1. avgusta u Šekovićima će biti održana ljetna manifestacija pod nazivom „Kul jul“ koja se prvi put održava ove godine u organizaciji Opštine Šekovići i Turističke organizacije Opštine Šekovići.

„Kul jul“ je manifestacija kulturnog, zabavnog, sportskog i gastronomskog karaktera.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za subotu 24. jul u 20 časova u Sali Doma Kulture u Šekovićima. Manifestaciju će svojim nastupom i etno repertoarom otvoriti Pjevačko društvo „Izvornik“ iz Zvornika, uz nastup KUD „Sveti Đorđe“ iz Šekovića i nastup učenika SŠC „Petar II Petrović Njegoš“ iz Šekovića.

Nakon svečanog otvaranja manifestacija se u nedjelju 25. jula na kratko seli u Tišču gdje se održava gastronomski susret „Prasićijada Tišča“ koji je prethodni put kad je održan okupio oko 4000 učesnika i posjetilaca.

Kulturni program manifestacije počinje sa takmičenjem u besjedništvu u ponedjeljak 26. jula koje će se održati na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture u Šekovićima, a na koje se zainteresovani još uvijek mogu prijaviti.

Program se nastavlja dan kasnije maskenbalom za djecu uz animatore.

28. jul je rezervisan za književnu radionicu i književno veče na ljetnoj pozornici kad će se u uvodu večeri predstaviti lokalni autori čiju će prozu i poeziju čitati učenici SŠC „Petar II Petrović Njegoš“, nakon čega će svoju knjigu  „Uspavani grad“ predstaviti autor knjige Slađana Dukić.

Specijalni gost književne večeri je književnik Branislav Janković koji će promovisati svoju novu knjigu „Zidanje ambisa“. Dan nakon književne večeri 29. jul predviđen je za predavanje reditelja, kolumniste i publiciste Dragoslava Bokana, takođe na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture.

U petak 30. jula je finale turnira u malom fudbalu koji će se igrati tokom manifestacije na sportskim terenima ispred OŠ „Jovan Dučić“ u Šekovićima.

Subota 31. jul i nedjelja 1. avgust su dani gastronomije kad će lokalni proizvođači hrane i pića imati priliku da predstave svoje proizvode na štandovima u centru Šekovića.

Manifestaciju svojim nastupom u nedjelju 1. avgusta od 20 časova zatvaraju Aleksandra i Matriks bend.

Opština Šekovići i Turistička organizacija Opštine Šekovići žele Vam dobrodošlicu na 1. „Kul jul“ 2021.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se