8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Jeste li spremni da trpite nepravdu i pravno nasilje!?

ZVORNIK – Visoki predstavnik OHR-a u Bosni i Hercegovini, Valentin Incko, nametnuo je u stilu autokrate zakon u kom se predviđa verbalni delikt i višegodišnja kazna zatvora za svakog ko negira genocid.

Prije par dana na inicjativu člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika i organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata od 1992. do 1995, krenulо је potpisivanje peticije kojom građani izražavaju svoj stav i jedinstvo po pitanju nametanja zakona koji uvodi verbalni delikt i uskraćuje slobodu govora.

Građani Srpske u protekla dva dana pokazali su jedinstvo i spremnost da u velikom broju kažu stop licemjerju međunarodne zajednice, koja je spremna i na pravno nasilje i na nedemokratske metode da bi dostigla interese pojedinih sila, a nauštrb demokratske Bosne i Hercegovine i srpskog naroda u njoj.

valentin incko
U stilu sarajevskog mangupa: Mim kojim se u Sarajevu podsmijavaju komšijama Srbima

Svi smo svjedoci očiglednog političkog pritiska prema samo jednom narodu koji glasno uzvikuje NEPRAVDA, i traži ista prava za sve, zbog toga nam utišavaju glas nedemokratskim sredstvima. Oduzimaju nam slobodu stotinama godina. Istorija se ponavlja kao matrica. Pitanje danas za sve koji se osjećaju obespravljenno u Bosni i Hercegovini: Jesmo li spremni demokratski i dostojanstveno iskazati svoje stavove i jedinstveno krenuti putem slobode i pravde!? Ili da se spremamo za prokletu avliju u koju nas utjeruju nametnuti zakoni Hitlerovog zemljaka!?

Ako jeste krenite danas prema prvom mjestu gdje se skupljaju potpisi. U Zvorniku od 8.15 ispred zgrade Suda i Doma zdravlja, a od 9.15 ispred zgrade Zmajevac nedaleko od Kasine.

Peticija možda nema pravnu snagu, ali će pokazati jedinstvo naroda i da niko ne može zanemariti osnovna ljudska prava na izražavanje i slobodnu misao.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se