18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Iz saobraćaja isključeno 78 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje prekršaja u dnevnim uslovima upotrebe sigurnosnog pojasa i dječije sjedalice a u noćnim uslovima na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
U okviru navedene akcije 2580 učesnika u saobraćaju je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 78 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Kod 9 vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 3 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.
U okviru navedene akcije u dnevnim uslovima, njih ukupno 64 sankcionisano je zbog ne korištenja bezbjedonosnog pojasa, dok je njih 50 sankcionisano zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice i neprosisnog prevoženja djece.
Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 389 prekršaja, od čega je njih 189 sankcionisano po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se