-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Galić u Zvorniku o bezbjednosti istočne granice BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik izloženi su svakodnevnim opasnostima, ali to ih ne sprečava da bilježe jako dobre rezultate u sprečavanju krijumčarenja i odvraćanju migranata od pokušaja nezakonitih prelazaka granice, gdje je najveći migracijski pritisak od početka migrantske krize, izjavio je danas u Zvorniku direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Galić i njegov pomoćnik za organizaciju i operacije Dragan Kulić razgovarali su sa komandirom Jedinice granične policije Zvornik Muamerom Fazlagićem o stanju na istočnoj granici BiH, kao i o mjerama i aktivnostima koje se preduzimaju na sprečavanju nezakonitih migracija.

„Uprkos tome što Granična policija nema dovoljno ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava, skoro svi postojeći kapaciteti usmjereni su na istočni dio granice“, rekao je Galić.

Tokom sastanka bilo je riječi o radu i trenutnim aktivnostima u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Zvornik.

Učesnici sastanka razgovarali su i o problemima s kojima se svakodnevno susreće ova policijska agencija i policijski službenici Granične policije BiH, počevši od nedostatka ljudskih resursa i materijalno-tehničkih sredstava.

Galić je istakao da Granična policija BiH kontinuirano prati stanje nezakonitih migracija, i skladu s tim preduzima sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi se maksimalno zaštitila granica BiH, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Na sastanku su precizirane aktivnosti koje će se provoditi u idućem periodu i dogovorena strategija kojom će se nastaviti realizovati nadzor i osmatranje, prikupljati obavještajno-bezbjednosni podaci, postavljati zasjede i nadzorni punktovi te preduzimati sve ostale mjere u borbi protiv nezakonitih migracija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se