15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Do kraja sedmice vruće

U Republici Srpskoj će do kraja sedmice biti veoma vruće, sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 29 do 37, na jugu i istoku oko 40 stepeni Celzijusovih, dok se u nedjelju očekuje postepeno naoblačenje, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Predstojeća noć biće na sjeveru i jugu tropska, dok će ujutru biti malo do umjereno oblačno, na istoku promjenljivo oblačno, a u ostalim predjelima vedro. Tokom dana sunčano, veoma vruće i sparno.

Minimalna temperatura vazduha biće od 17 do 23, a najviša dnevna od 33 do 37, na jugu i sjeveru lokalno do 40 stepeni Celzijusovih.

Noć sa četvrtka na petak, 29. na 30. jul, biće vedra i topla, na sjeveru i jugu lokalno tropska, dok će u petak tokom dana biti sunčano, veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, a najviša dnevna od 32 do 37, na sjeveru, istoku i jugu oko 40 stepeni Celzijusovih.

Noć sa petka na subotu, 30. na 31. jul, biće vedra i topla, na sjeveroistoku, istoku i jugu lokalno tropska, a tokom dana biće veoma vruće i sparno, uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha od 17 do 23, a najviša dnevna od 32 do 37, na jugu i istoku oko 40 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 1. avgusta, noć će biti vedra i topla, na sjeveroistoku, istoku i jugu lokalno tropska. Jutro će biti vedro, a tokom dana, zbog priliva malo svježijeg vazduha sa zapada, očekuje se postepeno napblačenje sa jugozapada i zapada, dok će na istoku i jugu i dalje biti vedro.

Poslije podne i uveče biće uslova za pljuskove i grmljavinu u zapadnoj polovini zemlje, te dijelom na sjeveru, a u istočnoj polovini i na jugu promjenljivo oblačno.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, a dnevna na zapadu u manjem padu, a na istoku i jugu i dalje vruće, pa će najviša biti od 29 do 33 na zapadu, na jugu i istoku od 35 do 38 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se