9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Đoković skrhan poslije dva poraza u Tokiju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio je skrhan poslije dva neuspijeha u polufinalima olimpijskog turnira u Tokiju. Đoković je prvo poražen od Aleksandera Zvereva u singlu, da bi nekoliko sati kasnije ostao i bez šanse da se bori za zlatnu medalju u mješovitoj konkurenciji sa Ninom Stojanović.

Njemac je trijumfovao poslije preokreta i meča u kojem je osvojio 10 od poslednjih 11 gemova, rezultatom 1:6, 6:4, 6:1. Novaku je teško pao neuspijeh u polufinalu Olimpijskih igara.

Potom je u još jednom neizvjesnom susretu završio učešće u miks dublu sa Ninom Stojanović, porazom od Aslana Karaceva i Elene Vesnine.

„Ne znam, nemam pojma. Iskreno, sad sam, ovaj… Ne znam šta da kažem“, ostao je Novak bez teksta prilikom davanja izjave za RTS.

On je prethodno srpskim novinarima u prestonici Japana uspio da objasni šta nije valjalo protiv Zvereva.

„Ne znam šta bih vam rekao. Raspala mi se igra, on je doprinjeo tome. Servirao je fenomenalno, nije grešio uopšte. Sa druge strane, ja sam stao. Dao sam njemu da napada, nisam imao nikakve poene na prvom servisu. Slab procenat prvog servisa, na ovom nivou, sa pritiskom Olimpijskih igara, igranja za svoju zemlju…. Šta se radi…“, rekao je.

Svjetski „broj 1“ će u subotu ujutru po našem vremenu igrati dva meča za bronzu.

„Na Igre nisam došao svjež, to je prva stvar i onda sve što mi se dešavalo ovih dana me iscrpilo. Došao sam izuzetno iscrpljen emotivno, ali sam došao motivisan sa željom da donesem medalju svojoj zemlji. Imaću dvije šanse sutra, nadam se da ću bar jednu iskoristiti“, zaključio je Đoković.


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se