13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Danas razvedravanje i manje oblaka, slaba kiša na jugu zemlje

U cijeloj BiH danas se očekuje smanjenje oblačnosti, uz sve više sunčanih perioda, a slaba kiša ili pljuskovi mogući su na jugoistoku i jugu.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 20, na planinama od 11 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 29, na planinama od 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Stanje na putevima

Ovog jutra vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju i na moguće odrone na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta, na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han – granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.

Zbog izvođenja radova u tunelima „Čemerno“ na putu Brod na Drini dva – Vrba, „Čeljigovići“, na putu Lapišnica – LJubogošta i „Stambolčić“ na putu Pale -Podgrab, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija na dionici magistralnog puta Derventa – Derventa /Žirovina/, u dužini od 1,55 kilometara.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Gornja Vijaka jedan, zbog čega su na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova u tunelu „Ugar“ na dionici magistralnog puta Crna Rijeka – granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju tog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na autoputu „9. januar“.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Jezero – Šipovo, saobraćaj će biti povremeno obustavljan u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj – Doboj /Poljice/ i Rudanka – Doboj.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, na dionici Mrakovica – Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac – Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na raskrsnici dionice magistralnog puta Ivanjska – Šargovac i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Vozačima iz AMS savjetuju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji) u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Čajniče – Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta Stari Majdan – Lamovita, zbog radova, najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na dionicama puteva međuentitetska linija FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka – Doboj – Derventa – granični prelaz Brod i Prijedor – granični prelaz Gradina kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva- Šargovac u mjestu Trn.

U toku je republička kampanja „Lako je brzinu smanjiti“, s ciljem smanjenja broja vozača koji ne poštuju ograničenje brzine na putevima u Republici Srpskoj.

Na području FBiH, zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.
U toku su radovi u tunelu „Crnaja“ na putu Konjic – Jablanica, zbog čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu „Čaklovići“, saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik – Orašje i Stolac – Hutovo.

Zbog Kurban-bajrama danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 20 do 30 minuta.

Granični prelazi Gabela – Gabela Polje jedan, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži -Imotica otvoreni su kao međunarodni granični prelazi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se