15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Banjalučanin maloljetnici prijetio da će ubiti nju i porodicu, jer je odbila da bude s njim u vezi

Banjalučanin Ð.D. (18) uhapšen je zbog sumnje da je proganjao maloljetnicu (16) zbog toga što nije htjela da bude s njim u ljubavnoj vezi, a zatim je prijetio da će ubiti i nju i njenu porodicu.

Prema nezvaničnim informacijama, on ju duže vrijeme proganjao maloljetnicu i ubjeđivao je da bude s njim u ljubavnoj vezi, ali je ona to odbijala.

Nakon toga, on je krenuo da joj prijeti.

Đ. D. ju je nazvao u utorak uveče i rekao da će donijeti bombu, pištolj i nož, te joj zaprijetio da će ubiti i nju i njenu porodicu.

Tinejdžerka se uplašila njegovih prijetnji, pa je sve rekla roditeljima koji su zatim cijeli slučaj prijavili policiji.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, on je odmah uhapšen i terete ga za proganjanje, kao i za ugrožavanje sigurnosti.

„Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 20.07.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala Đ.D. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Proganjanje“. Naime, istog dana Policijskoj upravi Banjaluka, prijavljeno je, da lice inicijala Đ.D. određen vremenski period proganja i upućuje prijetnje po život i tijelo maloljetnom licu, što je kod istog izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti“, naveli su iz PU Banjaluka.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se