8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Austrijanci optužuju: Obezbjeđenje u hrvatskom hotelu silovalo djevojke

Jedan maturant iz Austrije digao je uzbunu tvrdeći da su njuegove drugarice u Hrvatskoj zlostavljane i silovane.

Kako prenosi „Jutarnji list“ pisanje lista „Kronen Zeitung“, riječ je o austrijskim maturantima koji su u Hrvatskoj bili na maturskoj ekskurziji. Jedan mladić iz Donje Austrije na društvenim mrežama nakon tog putovanja objavio je da su neke djevojke silovane, kao i da su ih drogirali.

Bastian K. (18) je za austrijski list naveo da su oni odsjeli u hotelu sa dvije zvijezdice na poluostrvu Lanterna u Istri, a za to putovanje su platili 800 evra. Ali, kako kaže, tamo je čuo da su neki članovi obezbjeđenja maltretirali djevojke, drogirali ih pa čak i silovali.

On je uputio na Instagramu i Snepčetu apel da se te glasine istraže, ali je ubrzo bio zatrpan informacijama djevojaka iz Austrije i Njemačke koje su opisivale gotovo nevjerovatne stvari.

„Mnoge su mi mlade djevojke napisale da su traumatizovane i da ne znaju s kim bi trebalo da razgovaraju“, izjavio je on.

Iz „Kronen Zeitunga“ su kontaktirali organizatora putovanja od kog su dobili odgovor da su im poznate optužbe na račun obezbjeđenja koje je angažovala kompanija iiz Austrije i Hrvatske, ali su takođe naveli i da te optužbe nisu potvrđene, prenio je „Index.hr„.

Takođe su naveli da se sprovodi sveobuhvatna istraga s ciljem razjašnjenja optužbi. Osumnjičeni su odmah udaljeni sa posla, a njihovi poslodavci upoznati su s nemilim događajima i navodno su obećali saradnju tokom istrage.

Firma koja je organizovala putovanje maturanata „X-Jam“ saopštila je da ne samo da se nadzire cijelo područje boravka maturanata i to 24 sata dnevno, nego i rad službenika obezbjeđenja.

„Ukupno 300 radnika ‘X-Jama’ brine o dobrobiti i sigurnosti gostiju. ‘X-Jam’ je od osnivanja pozdravio više od 150.000 gostiju i nikada nije došlo do bilo kakvog uznemiravanja. Silovanja i davanje droge za silovanje od strane obezbjeđenja su isključeni, iz današnjeg aspekta“, tvrdi organizator maturskoh putovanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se