18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vulin: Srbija se neće odreći Republike Srpske

Ministar Vulin, koji je otvorio manifestaciju „Zavičajni zbor – kosidba – Bukovac“, istakao je da su Srbi iz Republike Srpske oplemenili Srbiju.

– Ne bi Srbija bila ovako lepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske. Tamo gdje su Srbi iz Republike Srpske, tamo je Srbija sigurna, čuvana, uspješna i napredna – rekao je Vulin.

Vulin istakao da je veliki protivnik bilo kakvih podjela srpskog naroda, a posebno u Vojvodini, poručivši da je Srbija matica svih Srba, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

– Svako ko ovdje zaplače, nasmije se, ima pravo da kaže da je ovo njegova zemlja – rekao je Vulin, naglasivši da je Republika Srpska i njegova Manjača uvijek davala hrabre, dobre i čestite ljude.

Prema njegovim riječima, ono što je dato svakom narodu na kugli zemaljskoj da živi sa onima sa kojima dijeli ime, jezik, vjeru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu

– Najznačajniji zadatak ove generacije je da stvori srpski svijet, da nas okupi, da nas ujedini, sačuva i zaštiti. Tamo gdje Srbin nema ni svog vojnika, sudiju, ljekara, učitelja, tamo nema ni pravde za njega, a srpski narod živi za pravdu – rekao je Vulin.

On ističe da narod koji je dočekao da pretekne jasenovački genocid, koji je preživio „Oluju“, nema pravo da ponovi greške svojih prethodnika, da ne zaokruži svoju zemlju i ne sačuva svakog Srbina, gdje god da je rođen.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se