Upaljen žuti meteoalarm za područje Banjaluke, Prijedora, Trebinja

Žuti meteoalarm danas je na snazi za područje Banjaluke, Prijedora, Trebinja, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Livna zbog najavljene ekstremno visoke temperature.
Na područje Banjaluke, Prijedora i Trebinja danas se očekuje temperatura vazduha od 32 do 35 stepeni, na području Sarajeva, Tuzle i Bihaća između 32 i 34, u Livnu između 31 i 33 stepena, a u Mostaru od 35 do 37 stepeni Celzijusovih.

Smanjiti fizičke aktivnosti od 12 do 17 časova

Na većini puteva u BiH uslovi za vožnju jutros su povoljni i saobraćaj se odvija redovno, vozačima se savjetuje da zbog visoke temperature izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, a ako to nije moguće, onda da prave češće pauze, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Žuto upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog najavljene ekstremno visoke temperature sutra je za područje Banjaluke, Prijedora, Trebinja, Bihaća, Sarajeva i Tuzle na snazi narandžasti meteoalarm.

Na području Banjaluke sutra se očekuje maksimalna temperatura vazduha od 35 do 38, na područje Sarajeva, Bihaća i Tuzle oko 36, a na području Prijedora i Trebinja od 32 do 35 stepeni.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuti meteoalarm sutra će biti na snazi za područja Foče, Livna, Mostara i Višegrada.

Na području Foče i Višegrada sutra se očekuje temperatura između 32 i 35 stepeni, na području Livna oko 33 stepena, a u Mostaru oko 36 stepeni Celzijusovih. 

Back to top button