DruštvoVIJESTI

U Srpskoj zaražene dvije osobe, preminule tri

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 182 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod dvije osobe, dok su od posljedica bolesti preminule tri osobe.

Kada je riječ o novozaraženima, radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi, obje starije životne dobi, iz Banjaluke i Zvornika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Han Pijeska, Banjaluke i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.275 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.756 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.995 osoba, a testirano je ukupno 280.655 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih  u Republici Sprskoj je 121 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 51, a u ostalim bolnicama 70. Na respiratoru je 13 osoba (10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 3 u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.313 osoba, a nadzor je završen kod 192.036 osoba.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close