DruštvoVIJESTI

U Srpskoj preminulo osam pacijenata, novozaraženih 12

 Osam pacijenata pozitivnih na virus korona preminulo je u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj, dok je ova bolest utvrđena kod još 12 osoba.

Kada je riječ o preminulim osobama, radi se o pacijentima srednje i starije životne dobi iz Teslića, Kozarske Dubice, Banja Luke, Mrkonjić Grada, Srebrenice, Doboja, Dervente i Prijedora.

Tokom posljednja 24 sata testirano je 390 laboratorijskog uzorka, a od 12 novooboljelih šest osoba je muškog i šest ženskog pola, od kojih je jedna osobe mlađe, pet srednje i šest osoba starije životne dobi.

„Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Kotor Varoša i Prijedora, dvije iz Banjaluke i po jedna iz Dervente, Nevesinja, Petrova i Šipova“, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravstvo RS.

Od početka pandemije u Republici Srpskoj potvrđeno je 64.145 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.718 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

Do sada se oporavilo 46.348 osoba, a testirano je ukupno 276.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 205 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 88, a u ostalim bolnicama 117. Na respiratoru je 28 osoba (15 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 13 u ostalim bolnicama).

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.873 osobe, a nadzor je završen kod 191.226 osoba.

Tagovi
Back to top button
Close
Close