DruštvonaslovnaVIJESTI

U Srpskoj preminula jedna osoba, još 16 zaraženih

BANJALUKA – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 446 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 16 osoba.

Radi se o osam muških i osam ženskih osoba, od kojih je jedna mlađe, osam srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Banjaluke i Kotor Varoša, dvije iz Modriče, po jedna iz Bijeljine, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Lopara, Mrkonjić Grada, Teslića i Trebinja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobi starije životne dobi iz Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.246 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 3.741 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.698 osoba, a testirane su ukupno 279.452 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 145 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u ostalim bolnicama 84. Na respiratoru je 17 osoba (14 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 3 u ostalim bolnicama

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.445 osoba, a nadzor je završen kod 191.834 osoba.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close
Close