12 C
Zvornik
29. марта 2023.

U specijalnoj bolnici „Boksit“ urađena komplikovana urološka operacija

U Specijalnoj bolnici iz hirurških oblasti „Boksit“ Milići uspješno je obavljen komplikovan urološki operativni zahvat.

Riječ je o radikalnoj prostatektomiji, koja je urađena pacijentu starom 60 godina iz Milića.

Medicinski tim predvodio je načelnik urologije Opšte bolnice Loznica Zoran Jović koji je rekao Srni da je operacija završena uspješno i da je postoperativni tok uredan.

Jović je istakao da se jedino u ovoj bolnici u istočnom dijelu Republike Srpske radi razbijanje kamena u kanalu i da će biti izvođene i druge intervencije iz oblasti urologije s obzirom na to da ova zdravstvena ustanova pruža odlične uslove.

On je naglasio da je karcinom prostate postao vodeći karcinom u svijetu, te da je ta tema veoma značajna za sve muškarce starosti iznad 50 godina.

Prema njegovim riječima, karcinom prostate nastaje tiho, podmuklo, a simptomi su slični kao kod benigne histoplaze, zbog čega je najbitnija prevencija.

Direktor Specijalne bolnice iz hirurških oblasti „Boksit“ Milići Milan Vidović rekao je Srni da je ova zdravstvena ustanova nedavno dobila rješenje od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite o registraciji urološke službe, kao najmlađe discipline u ovoj bolnici.

„Velika operacija radikalne prostatektomije koju smo izveli sa doktorom Jovićem, vrhunskim hirurgom, je kapitalna intervencija kojom započinje puni obim urološke hirurgije u Milićima na tercijarnom nivou“, rekao je Vidović.

On je podsjetio da se u ovoj bolnici rade sve vrste operacija opšte i abdominalne hirurgije, laparoskopske operacije, glandularne i vaskularne hirurgije, neurohirurške operacije, operacije urološke hirurgije kao što su klasične i endoskopske operacije i da bolnica ima i savremeno opremljeno Odjeljenje oftalmologije gdje je do sada urađeno više od 1.500 operacija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
973PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se