5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

U Milićima mladi uređuju park

U opštini Milići danas je počela akcija uređenja dječijeg parka preko puta zgrade Policijske stanice, u okviru projekta „Mirovna politička akademija za mlade regije Birač“.

Projekat realizuje Udruženje „Forum žena“ Bratunac u okviru programa BHRI koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije /IOM/, uz finansijsku podršku USAID-a.

Koordinator projekta Dragana Đurić izjavila je novinarima da su u projekat, koji se implementira od 1. januara do 30. juna, uključene opštine Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Milići, te da su do sada realizovali akcije u Bratuncu i u Srebrenici.

„U Milićima su mladi prepoznali prioritet i odlučili da urede dječije igralište, prostor koji se često koristi, a kome je trebala adaptacija. Dobili smo saglasnost načelnika opštine Marka Savića da ovo uredimo i ostaje nam još opština Vlasenica“, rekla je Đurićeva.

Ona je dodala da će se u okviru projekta mladi iz četiri opštine sastati u Sarajevu 23. juna na sedmodnevnom treningu, gdje će se bolje upoznati i družiti, što će im pomoći u daljem radu u lokalnim zajednicama.

Predsjednik Skupštine opštine Milići Predrag Sušić izjavio je novinarima da je ovo jedna od prvih akcija koja se realizuje od kada je otvoren Omladinski centar u Milićima, te naglasio da su mladi nosioci razvoja ove lokalne zajednice.

„Uređenje dječijeg parka je društveno koristan rad. Sada vidimo da je otvaranje Omladinskog centra imalo efekta, da su se mladi aktivirali, da učestvuju u radu lokalne zajednice i mi ćemo im i dalje pružati podršku“, naveo je Sušić.

Član Omladinskog centra Milići Marija Novaković je izjavila je da su dobili 1.000 KM da ih ulože u neku od aktivnosti u lokalnoj zajednici.

„Prefarbali smo klupe, klackalice i sve elemente koji se nalaze u dječijem igralištu. Vjerujem da će ovo ostaviti pozitivan utisak na naše građane“, kaže Novakovićeva.

Dječiji park preko puta Policijske stanice u Milićima otvoren je 2010. godine na inicijativu Udruženja građana „Jednakost“, a u okviru projekta „Igrom do inkluzije“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se