14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Šta Đokoviću treba na Vimbldonu da ne izgubi prvo mjesto na ATP listi?

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković u ponedjeljak je ušao u 327. nedjelju otkako je na prvom mjestu ATP liste, a ukoliko želi da ostane na njemu i poslije Vimbldona potrebno je da ispuni dva uslova.

Prvi je osvajanje Vimldona od strane Đokovića koji je treći Gren slem sezone uspješno počeo, dok je drugi taj da Danil Medvedev ne uđe u finale.

Naime, Rus je nedavno osvojio turnir na Majorci i smanjio je zaostatak za Noletom na 1.833 poena, mada istorija nije na njegovoj strani s obzirom na to da nikada do sada nije prošao 3. kolo Vimbldona.

Novak, inače, juri da bude najbolji u apsolutnoj konkurenciji kada su u pitanju nedjelje na vrhu ATP liste. Trenutno su ispred njega dvije teniserke –  Martina Navratilova sa 332 nedjelje i Štefi Graf sa 377 nedjelja na prvom mjestu.

Srpski teniser je u ponedjeljak u četiri seta dobio Džeka Drejpera i u 2. kolu će igrati protiv Kevina Andersona. S druge strane, Danil Medvedev takmičenje otvara u utorak protiv Nijemca Jan-Lenarta Štrufa.

Što se tiče ovogodišnjeg takmičenja u Londonu, već smo vidjeli nekoliko iznenađenja na početku. S tim da je ono najveće ispadanje Stefanosa Cicipasa, trećeg nosioca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se