1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Predsjedniku opštine Palilula pritvor 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru vladajuće Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandru Jovičiću, osumnjičenom sa još sedmoro lica za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Jovičić je osumnjičen da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za te objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara, prenose „Večernje novosti“.

Prema ranijem saopštenju MUP Srbije, Jovičić je osumnjičen za krivično djelo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D.V. /43/, odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja uhapšeno je i šest građevinskih inspektora, od kojih se dvojica terete i za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Takođe, oni su nakon što su u zapisnicima i rješenjima koje je donijela građevinska inspekcija, unijeli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih proslijedili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Beogradska štampa je pisala da je Jovičić omogućavao gradnju na terenu kuda će proći trasa budućeg beogradskog metroa, tako da kada dođe do otkupljivanja tog zemljišta i nelegalno izgrađenih objekata, njihova cijena biće mnogo veća.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se