12 C
Zvornik
20. април 2024.

Predsjednik „Boksita“ traži da se zabrani držanje pasa u Milićima!

„Ako je zabranjeno, što je sasvim i normalno, držanje drugih životinja (svinja, ovaca, koza, kokošiju itd.), u naseljenom mjestu, koji ne prave nikakvu larmu tokom noći, zbog čega je dozvoljeno držanje pasa“, pita se Dukić.

Na zvaničnoj stranici kompanije Boksit iz Milića objavljen je apel u kojem se traži da se mještanima zabrani držanje pasa zbog laveža koji noću uznemiruje rudare i predsjednika ove kompanije g-dina Rajka Dukića. 

„Jedan od osnovnih zadataka, odnosno obaveza lokalne vlasti je da građanima, na prostoru na kome vrše vlast, obezbijede mir i bezbjednost. Nažalost, moram da konstatujem da to u Milićima nije slučaj. Kao eklatantan primjer navešću situaciju koja je vezana za lavež pasa, u noćnim satima, koji je takvog intenziteta i na takvom prostoru da i te kako ugrožava mir i miran san građana a prije svega lica koja borave na smještaju u motelskom kompleksu“, navodi Dukić u saopštenju, dodajući da  poseban problem imaju radnici rudari, „koji su smješteni u bungalovima, a koji rade po 12 sati“, te da on lično ima isti problem da mirno spava tokom noći.

„Ako je zabranjeno, što je sasvim i normalno, držanje drugih životinja (svinja, ovaca, koza, kokošiju itd.), u naseljenom mjestu, koji ne prave nikakvu larmu tokom noći, zbog čega je dozvoljeno držanje pasa, na način koji nije primjeren naseljenom mjestu a rješenje je vrlo jednostavno. Vlasnik psa, takozvanog kućnog ljubimca, a kućni ljubimci mogu biti svinje, koze i ovce itd., neka ga drži u kući ili ako je izvan kuće da ga, primjenom odgovarajućeg sredstva, onemogući da, lavežom, uznemirava susjede i druge građane. Ako su u pitanju psi lutalice, a sve ih više ima, nažalost, u Milićima a naroda sve manje, treba iznaći načina da se što prije uklanjaju iz naselja. Očekujem, i kao građanin i kao poslovan čovjek, a imam i obavezu da obezbijedim odgovarajući mir i bezbijednost licima koja borave u objektima Kompanije, a i sam imam pravo na noćni mir, da ćete gore navedeni problem, na koji Vam ukazujem, već nekoliko mjeseci, hitno i konačno riješiti“, apeluje Dukić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se