-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Povratnici strahuju da kamp „Lipa“ pretvaraju u stambeno naselje

Srpski povratnici u Unsko-sanskom kantonu strahuju da migrantski centar „Lipa“ nije privremenog karaktera i upozoravaju da sve izgleda kao da se gradi stambeno naselje.

– Bio sam tamo u ponedjeljak i vjerujte mi da ima više radnika i mašina nego na pojedinim gradilištima u Banjaluci. Rečeno mi je da se grade potporni zidovi, ali sam teren se ne nalazi u blizini brda ili planine – rekao je direktor Centra za podršku povratnicima Unsko-sanskog kantona Nemanja Davidović.

Prema njegovim riječima, grade se temelji širine jednog metra, okopavaju tereni, pripremaju čvrste podloge, te nekoliko željeznih konstrukcija za ogromne šatore.

On je za Glas Srpske rekao da su zbog svega toga povratnici u strahu da se u „Lipi“ ne gradi privremni migrantski centar, jer nema ibjašnjenja zbog čega se grade betonski objekti i zašto je prisutan toliki broj radnika.

Davidović je ukazao na poražavajuću činjenicu da o povratnicima niko od nadležnih institucija ni približno ne brine kao o migrantima, te naveo da ne bi, da je drugačija situacija, danas imali čitava sela koja nemaju struju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se