4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Dodik: Vježba na Pešteru – dokaz da Srbija jača

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na poligonu „Pešter“ kod Sjenice da je uspješno izvedena vježba Vojske Srbije „Munjeviti udar 2021“ pokazala da Srbija jača i da je ostvarila nešto što je bilo nezamislivo prije desetak godina.

„Ovo je dokaz da Srbija jača, da je ostvarila san koji je možda prije desetak godina bio nerealan, ali vidimo da snagu koju Srbija ima u ekonomiji mora da prati vojna snaga, da se Srbija može odbraniti od bilo koga i bilo kakve zamisli da bude ugrožen njen integritet“, rekao je Dodik u svom obraćanju.

On je istakao da je uspješno sprovedena vježba dokaz visoke obučenosti, spremnosti, ali i značajnog morala i patriotizma koji je potreban svima nama kada se razmišljamo o odbrani zemlje i potrebno je da u tom pogledu svi daju svoj doprinos.

Dodik je poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su njegovi napori da Srbiju ojača vidljivi na svakom koraku, u svakom segmentu društva.

„Mi se radujemo snazi Srbije, koja je potrebna i nama jer uživamo u tome i isto tako smo svjesni da snažna Srbija izaziva sve one druge da je omalovaže, napadnu, poniže, potcijene, ali napori koji se ovdje ulažu su vidljivi i destimulativni su za svakoga ko misli da je Srbija `lak zalogaj`“, poručio je Dodik.

Najveća združena taktička vježba Vojske Srbije u posljednjih nekoliko decenija „Munjeviti udar 2021“, završena je danas na poligonu „Pešter“ kod Sjenice.

Učestvovalo je više od 2.300 pripadnika jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade Vojske Srbije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se