8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Danska je prvi četvrtfinalista EURA

Fudbaleri Danske prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva, pošto su savladali Vels 4:0 (1:0) u osmini finala.

Oni će u borbi za polufinale igrati sa boljim iz meča Češka – Holandija.

Danci su od samog starta bili izuzetno organizovani i taktički spremni za bezopasne Velšane. Osim što je Bejl priprijetio u uvodnim minutima meča, gotovo da Velšani nisu imali ozbiljnije šanse.

S druge strane, Danci su bili konkretniji, a poveli su u 27. minutu kada je Damsgor lijepo proigrao Dolberga, a ovaj još ljepše pogodio malu mrežu sa 18 metara za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, Danci su nastavili da napadaju i već u 48. minutu zasluženo došli do drugog gola. Brajvajt je prohujao po desnoj strani, vratio povratnu kroz peterac, Velšani su je ispucali samo do Dolberga, koji koristi poklon za 2:0.

Nakon drugog gola, Danci su se povukli, postavili bedem, koji Velšani nikako nisu uspijevali da probiju. Najbliži golu bio je Džejms čiji je udarac sa nekih 15 metara izblokirao Kristensen.

U finišu utakmice, Martin Brajtvajt je mogao golom da kruniše još jednu odličnu partiju, ali je iz neposredne blizine pogodio stativu. Ipak, u poslednjim minutima, Mele je zategao loptu pod prečku za ogromnih 3:0.

Ni tu nije bio kraj, pošto je u posljednjim trenucima utakmice Martin Brajtvajt konačno pogodio, potpuno zasluženo za konačan rezultat – 4:0.

U nadoknadi su Velšani opet ostali sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Hari Vilson zbog preoštrog starta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se