18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

„Alpro“ uspješan uprkos pandemiji

VLASENICA – Preduzeće „Alpro“ iz Vlasenice, jedna je od vodećih kompanija u proizvodnji aluminijumskih profila na prostorima BiH i šire, u kojoj su plate redovne, a otpuštanja radnika nije bilo uprkos pandemiji virusa korona.

Sa 150 radnika „Alpro“ se bavi proizvodnjom aluminijumskih profila koje direktno ili indirektno izvozi gotovo 70 odsto na zapadnoevropsko tržište.

Direktor Vladan Nastić izjavio je Srni da su prošlu godinu, koja je donijela nove izazove, obilježili dobri poslovni rezultati „Alumil“ grupacije u BiH, a zadovoljni su rezultatima i u prvih pet mjeseci ove godine.

„Pored toga što imamo više zaposlenih nego na početku pandemije, realizovali smo mnoge investicije koje će nam pomoći u daljem radu, a šestomjesečni prihodi i proizvodnja trebalo bi da budu veći za 100 odsto u odnosu na prošlu godinu“, izjavio je Nastić.

On je dodao da je u „Alpru“ instalirana najsavremenija automatska mašina za savijanje aluminijumskih profila CNC tri-de „3 u 1“, sa radom je počela nova Poslovna jedinica u Bijeljini, renovirana je i modernizovana Poslovna jedinica u Sarajevu.

Alpro Vlasenica 2
ВЛАСЕНИЦА, 21. ЈУНА /СРНА/ – Амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу посјетио је Предузеће „Алпро“ из Власенице „, које функционише као саставни дио грчке Групације „Алумил“.

Nastić je istakao da je obnovljen i vozni park, i to vozilima koja će pomoći proizvodnji, logistici i prodaji proizvoda.

„Trudimo se da radnici imaju bolje uslove za rad, da obezbijedimo što više klijenata i, naravno, očekujemo da ovu poslovnu godinu završimo uspješno“, izjavio je Nastić.

On je izjavio da je i ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu najavio nova ulaganja i unapređenje poslovanja „Alpra“ koje funkcioniše kao sastavni dio grčke Grupacije „Alumil“, jednog od najvećih proizvođača aluminijumskih profila na području jugoistočne Evrope.

„Postali smo dio grčke Alumil grupacije početkom 2004. godine, koja je njegov većinski vlasnik, i Papandreu je u nedavnoj posjeti našem preduzeću najavio podršku Ambasade Grčke u svim investicionim ulaganjima“, izjavio je Nastić.

On je najavio otvaranje „Alumil“ modernog izložbenog salona u Sarajevu krajem ove godine, modernizaciju proizvodnih linija i nabavku nove opreme, te ukoliko bude potrebe, novo zapošljavanje radnika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se