1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju


-Zašto je nekome potrebno da se hvali i da učestvuju na takav način. Mogli su da odbiju Kfor, ali su sa namerom doneli takvu odlkuku da bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumeli – istakao je Vučić danas u Obrenovcu povodom najave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da će njegova zemlja na KiM formirati vojni kamp.

Srbima na Kosovu i Metohiji koji su zbog ovoga zabrinuti, Vučić je poručio da se ne brinu i da će za nekoliko dana ići u Brisel gdje će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, jer, kako ističe, „želimo da izbegnemo sukobe i sačuvamo mir“.

-Svima onima koji misle da će biti novih Oluja, novih pogroma i proterivanja življa, moja poruka i garancija je da se to neće desiti – istakao je Vučić, dodajući da su svi oni jaki, ali da to što su planirali neće da se dogodi.

On je ukazao i da Hrvatska iako je priznala nezavisnost Kosova ne može da se pravi da ne zna šta Srbija misli o KiM, da se pravi da ne zna da je to „naša teritorija“ i da na njoj živi veliki broj Srba koji imaju sjećanje na stradanja u prošlosti. Vučić je dodao i da ne može niko da vas unizi, već možete samo sami ako se nedolično ponašate.

Vučić je naveo i da će poruka sutra biti poslata i iz Gradine gdje će se obeležavati proboj i stradanje srpskih žrtava u Jasenovcu, kao i pobjeda nad nacizmom u Drugom svjetskom ratu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se