0.4 C
Zvornik
28. јануара 2023.

Vlada će pomoći uzgajivačima mesa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da se u ovoj godini očekuju dobri prinosi i proizvodnja u svim sektorima poljoprivredne proizvodnje u Srpskoj i najavio da će Vlada u narednom periodu intervenisati na tržištu da bi pomogla uzgajivačima mesa.

„Imamo uzlazni trend obima proizvodnje u svim sektorima poljoprivrede“, rekao je Pašalić Srni.

On je naveo da je vidljivo na terenu da će biti dobra proizvodnju strnih žita i podsjetio da je prošla godina bila rekordna kada je u pitanju proizvodnja pšenice i strnih žita.

„Trenutno je pšenica u boljem stanju nego što je bila u isto doba prošle godine, tako da očekujemo dobre prinose“, istakao je Pašalić.

On je napomenuo da je za kukuruz i soju još rano reći kakvi će biti prinosi, ali je podsjetio da je sjetva obavljena regularno i da nije bilo većih problema, osim što je prekidana zbog kišovitih dana.

„Imamo dobre trendove, ne samo kada je u pitanju biljna proizvodnja, nego i animalna“, naglasio je Pašalić.

On je ukazao da najveći problem sada predstavlja poremećaj na tržištu u cijeni svinjskog i junećeg mesa, a istovremeno raste cijena žita.

„To uzgajivačima stvara dodatni problem, jer moraju da ulažu više novca, a manje novca dobijaju od prodaje mesa“, pojasnio je Pašalić.

On je najavo da će zbog toga Vlada Republike Srpske u narednom periodu intervenisati i pomoći uzgajivačima svinja i junadi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se