12 C
Zvornik
23. април 2024.

Veljko Sandić na takmičenju mladih fizičara BiH u Tuzli

Maturant zvorničkog Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Veljko Sandić učestvovaće danas na takmičenju mladih fizičara BiH u Tuzli, rečeno je Srni u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

Sandić je na takmičenju iz fizike u Republici Srpskoj osvojio drugo mjesto, čime je stekao pravo učešća na takmičenju mladih fizičara BiH.

Profesor Jelena Perić Vuković, koja je Sandića spremala za takmičenje, rekla je da je drugo mjesto na republičkom takmičenju nastavak dobrih rezultata koje Sandić postiže iz fizike.

„Želimo Sandiću puno sreće na takmičenju u Tuzli, jer se tu može izboriti i nastup na međunarodnoj olimpijadi mladih fizičara“, rekla je Vukovićeva.

Sandićeve rezultate pohvalila je i direktor Srednjoškolskog centra Biljana Pisić koja je istakla da je to još jedan dokaz zrelosti ove generacije maturanata, ali i činjenica da se i pored pandemije i onlajn nastave, zahvaljujući naporima učenika i profesora, puno postiglo.

Sandiću je na prijemu povodom 21. maja – Dana grada Zvornika, u prostorijama Gradske uprave, uručeno priznanje za odličan uspjeh i izbor za učenika generacije zvorničke srednjoškoslske ustanove.

Sandić je rekao da su od takmičenja iz fizike mnogostruke koristi od kojih je prva i najvažnija provjera znanja, te upoznavanje drugih takmičara.

Pred Sandićem je i polaganje prijemnog ispita na Elektrotehničkom fakulteta u Beogradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se