23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Udruženje penzionera u Bratuncu proslavilo slavu Svetog Vasilija Ostroškog

Članovi Udruženja penzionera Bratunac danas su skromno proslavili krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog, uz primjenu epidemioloških mjera.

Predsjednik Udruženja Luka Jovanović rekao je da imaju 2.233 člana, a da je u prošloj godini umrlo 148 penzionera čijim porodicama je isplaćeno po 200 KM iz humanitarnog fonda Udruženja u koji svakog mjeseca izdvajaju po dvije KM.

„Najveći dio od 20.000 KM, koliko je opština prošle godine uplatila Udruženju, izdvojili smo za jednokratne pomoći od 50 KM bolesnim članovima i porodicama umrlih, kao i 5.000 KM koliko smo od početka godine dobili iz opštinskog budžeta, jer je u prva četiri mjeseca ove godine umrlo 48 penzionera“, objasnio je Jovanović.

On je naveo da u Bratuncu više od 700 penzionera ima penziju nižu od 250 KM i da iz Fonda solidarnosti udruženja uplaćuju jednokratne pomoći najugroženijim članovima.

Predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Drago Dragičević rekao je da Udruženje radi dobro i da ima uslovne prostorije u kojima se penzioneri okupljaju, druže uz šah i novine, te da im je virus korona onemogućio organizovanje izleta, što je ranije bila praksa.

Čestitajući slavu penzionerima, načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je da je u opštinskom budžetu i ove godine predviđeno 20.000 KM za Udruženje penzionera.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se