8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Sutra u Zvorniku niz aktivnosti povodom UN-ove sedmice bezbjednosti saobraćaja

Ministarstva saobraćaja i veza i unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto moto savez i Grad Zvornik, povodom 6. UN-ove sedmice bezbjednosti saobraćaja, u srijedu, 19. maja, organizovaće nekoliko događaja u Zvorniku.

Gradonačelnik Zoran Stevanović sa predstavnicima ministarstava, direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Novicom Krunićem i generalnim sekretarom Auto moto saveza Republike Srpske Rankom Babićem razgovaraće o stanju bezbjednosti saobraćaja na teritoriji grada Zvornika,  te o preventivnim aktivnostima u cilju unapređenja u ovoj oblasti.

Predviđeni su i sljedeći događaji:

– posjeta Dječijem vrtiću „Naša radost“ i uručenje slikovnica i bojanki u 08:00  časova;

– posjeta Dječijem vrtiću „Naša radost 2“ i uručenje slikovnica i bojanki u 08:40  časova;

– posjeta prvačićima u OŠ „Sveti Sava“ i uručenje slikovnica i bojankiu 09:15 časova;

– predavanje na temu „Saobraćaj i mladi vozači“ za srednjoškolce u Domu omladineu 10:00 časova;

– u školskom dvorištu OŠ „Sveti Sava“  prikaz simulatora prevrtanja i kose ravni  u 11:00  časova za učenike TŠC-a i u 12:00  časova za učenike SŠC „Petar Kočiće“.

UN-ova sedmica bezbjednosti saobraćaja obilježava se u svijetu od 17. do 23. maja pod sloganom „Ulice za život – volimo 30“ sa akcentovanjem na brzinu vožnje u naseljenim  mjestima od 30 km/h. Cilj obilježavanja sedmice je i razvoj javnog prevoza, poboljšanje bezbjednosti u saobraćaju, sa posebnim osvrtom na najranjivije učesnike – žene, djecu, osobe sa invaliditetom i starije osobe.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se