8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Spriječeno krijumčarenje 18 Pakistanaca

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su na području opštine Teočak krijumčarenje 18 osoba iz Pakistana, saopšteno je iz Granične policije.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH koji je u svom vozilu krijumčario četiri ilegalna migranta.

Daljim radom na terenu pronađena je grupa od 14 migranata koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je državljanin Pakistana.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, izvršen je pretres osumnjičenih, tokom kojeg su pronađeni i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama, te drugi dokazni materijali.

U toku dana državljanin Pakistana će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, biti predat tužiocu Tužilaštva BiH. Dalji rad nad krijumčarenim migrantima nastaviće Služba za poslove sa strancima BiH.

Krijumčarenje je spriječeno juče, u saradnji sa pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH – Regionalnim centrom Tuzla, i Policijske stanice Teočak.

Pripadnici Jedinice Granične policije Gradiška danas su uhapsili ženu čiji su inicijali V.G. /38/ jer je potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog teške krađe.

Ona je kontrolisana na ulasku u BiH i predata službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Na graničnom prelazu Rača juče je prilikom ulaska u BiH uhapšen državljanin Srbije i BiH čiji su inicijali A.S. /36/ jer je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog krivičnog djela organizovanje ilegalnih migracija. Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na izlasku iz BiH uhapšen je državljanin Srbije i BiH čiji su inicijali S.S. /39/ jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krađe.

Uhapšeni je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se