9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pahor i Milanović dočekali učesnike sastanka lidera Brdo-Brioni

Predsjednik Slovenije Borut Pahor i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dočekali su danas ispred Kongresnog centra na Brdu kod Kranja učesnike sastanka lidera Brdo-Brioni, među kojima su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te članovi Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Domaćini su dočekali i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

U radu skupa trebalo bi da učestvuju i predsjednici Sjeverne Makedonije Stevo Panderovski, Crne Gore Milo Đukanović, Albanije Ilir Meta, Hrvatske Zoran Milanović, te samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani.

Televizija Slovenije je javila da su se juče u popodnevnim časovima sastali Pahor i Milanović, koji su izrazili umjereni optimizam u vezi sa usvajanjem zajedničke izjave na ovom sastanku u vezi sa napretkom zemalja Balkana ka EU.

U Kongresnom centru Brdo planirana je plenarna sjednica šefova delegacija povodom obilježavanja 10 godina Brdo-Brioni procesa.

Prema protokolu, sastanak će biti završen u 12.30 nakon čega slijedi šetnja šefova delegacija iz Kongresnog centra prema Brdo dvorcu.

U 14.15 časova u Grandis sali Kongresnog centra Brdo biće održana konferencija za novinare koju priređuju Pahor i Milanović, najavljeno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Od 14.15 do 16.00 časova vrijeme je predviđeno za bilateralne sastanke učesnika skupa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se