13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Održan „Zgitar fest“ u Zvorniku

U zvorničkom Domu omladine je danas održan „Zgitar fest“ na kome je učestvovalo oko 30 učenika osnovnih muzičkih škola iz Valjeva, Mionice, Šapca, Loznice, Bijeljine, Tuzle i grada domaćina.

Supervizor Festa Dragan Nikolić rekao je da je cilj ovakvih susreta da se ujedini gitarska zajednica regije koja obuhvata Zvornik, Loznicu, Bijeljinu, Miliće, Tuzlu i druge krajeve u okruženju.

Nikolić je naglasio da gitara ima svoju budućnost, jer je relativno jeftin muzički instrument koji je prihvaćen i na kome se mogu izvoditi raznovrsni načini sviranja.

Nikolić je rekao da za zvorničku Muzičku osnovnu školu „Vojin Komadina“, koja je i organizator ovog festivala, vlada veliko interesovanje.

Učesnik „Zgitar festa“ Kalina Jovanović iz Valjeva rekla je da je rano počela da svira na ovom instrumentu.

Član organizacionog odbora Festivala Snežana Stjepanović rekla je novinarima da se ovaj festival tradicionalno održava povodom 21. maja – Dana grada Zvornika.

Stjepanovićeva je navela da je ovo osmi put otkako je održan i da je zbog epidemije bio znatno manji broj učesnika, ali se nada da će tome uskoro doći kraj.

Pokrovitelj „Zgitar festa“ je grad Zvornik.

Obilježavanje 21. maja – Dana grada počelo je 19. maja, a završava se sutra koncertom na gitari koji će na platou ispred Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ održati Anđela Mišić. Svi programi održani uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera.

U Dubrovačkom arhivu nalazi se dokument u kome se Zvornik prvi put pominje 21. maja 1410. godine pod imenom Zvonik, pa je taj datum uzeo za obilježavanje Dana grada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se