4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Nikola Drobnjak sedmi put prvak Bosne i Hercegovine

U organizaciji KBS „Deveta četa“ iz Pala juče je u Sportsko poslovnom centru „Peki“ održano Prvenstvo BiH u kik boksu.

Prvo mjesto u disciplini Low kick osvojio je Zvorničanin Nikola Drobnjak i tako postao sedmostruki šampion Bosne i Hercegovine.

U razgovoru sa ekipom portala Zvornik Danas, Nikola je istakao da sve ove godine uvijek nalazi motivaciju za trening uprkos privatnim obavezama i povredama koje ovaj sport sa sobom nosi, ali dodaje da amaterski mečevi više neće biti njegov prioritet.

-Ovo je sedma godina zaredom kako sam prvak Bosne i Hercegovine u disciplini Low kick, sam meč je bio mnogo težak, jer sam imao jako dobrog i respektabilnog protivnika, koga sam možda malo i podcijenio. Uspio sam da pobijedim i ovo je godina u kojoj ću da završim amatersku karijeru odlaskom na Svjetsko prvenstvo u Italiju u mjesecu oktobru. – rekao je Nikola Drobnjak.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdrobnjak.nikola.7%2Fposts%2F10223101129948125&show_text=true&width=500" width="500" height="616" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se