1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Na džudo turniru „Zvornik open 21“ više od 800 takmičara

U Zvorniku se danas održava danas Međunarodni džudo turnir „Zvornik open 21“ na kome učestvuje oko 800 takmičara iz 80 džudo klubova iz Mađarske, Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske.

Predsjednik zvorničkog Džudo kluba „Srpski soko“ Dragan Božović rekao je da se ovaj turnir održava uz poštovanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

„Prošlo je više od godine kako se nisu održavali džudo turniti, ali smo uspjeli da se organizujemo za ovo takmičenje“, rekao je novinarima Božović, koji je i jedan od trenera u ovom klubu.

Izrazivši zadovoljstvo što su krenula džudo takmičenja, Božović je rekao da će zvornička publika, koja je u ograničenom broju prisutna na tribinama, vidjeti dobre džudo borbe pionira i kadeta.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je da je i u ovom teškom vremenu, izazvan virusom korona, sačuvana aktivnost i dinamika i da su džudisti izašli na strunjače, željni kvalitetnih borbi.

On je izrazio nadu da će ovo takmičenje u Zvorniku džudistima ostati u lijepoj uspomeni.

Novica Todorović, gost Međunarodnog džudo turnira „Zvornik open 21“, rekao je da grad Zvornik ima uspješan Džudo klub, sjejne džudiste i uporne trenere koji stvaraju velike džudiste.

„U Zvorniku je izvanredna sportska situacija. Ovaj grad je uspio da se uvrsti u međunarodna džudo takmičenja, da organizuje međunarodne turnire i da bude domaćin turnira sa više od 800 džidista, kao što je ovaj“, rekao je Todorović, koji je bio jedan od najboljih džudista u bivšoj Jugopslaviji.

Pokrovitelj ovog jednodnevnog turnira je grad Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se