10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Montiran dezinfekcioni tunel na ulazu u Domu zdravlja u Milićima

Na ulazu u Dom zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima danas je postavljen dezinfekcioni tunel, koji su obezbijedili Društvo Crvenog krsta/križa u BiH i Crveni krst Republike Srpske.

Direktor Doma zdravlja „Sveti Nikola“ Tanja Sušić rekla je Srni da je ovo značajna donacija i da će im olakšati posao u narednom periodu.

Ona je navela da su do sada pacijentima koji dolaze u Dom zdravlja radili dezinfekciju i mjerili temperaturu, što je iziskivalo dosta vremena, s obzirom na veliki broj pacijenata.

„Nadamo se da će ovo poboljšati epidemiološku sliku. Od danas će svako ko ulazi u našu zdravstvenu ustanovu morati da prođe kroz tunel, tako da će biti automatski dezinfikovan. Nama ostaje da pacijentima mjerimo temperaturu“, istakla je Sušićeva.

U tunelu se generiše jedan aerosol koji sadrži dezinficijense, te se na taj način vrši površinska dezinfekcija u 99,9 odsto slučajeva. Tunel raspolaže sa punjenjem oko 60 litara, što je dovoljno za 1.500 prolaznika, a radi na bazi senzora – koristeći sredstva za dezinfekciju.

Dezinfekcioni tunel nije štetan, stvara se zaštitni sloj, koji traje 24 časa

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se