-0.6 C
Zvornik
31. јануара 2023.

Iz saobraćaja isključeno 69 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje u okviru koje je kontrolisan 441 učesnik u saobraćaju.
Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 407 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 69 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Kod devet vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 4 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.
Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 144 prekršaja., od čega je njih 71 sankcionisan po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se