4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Hotel „Rajska dolina“ poslovao pozitivno i za vrijeme pandemije

Nakon investicija Vlade Republike Srpske, olimpijska ljepotica Јahorina postala je regionalno prepoznatljiv turistički centar i najveće gradilište. Renovirani hotel „Rajska dolina“na Јahorini, koji je svečano otvoren u novembru prošle godine, tokom zimske sezone ostvario je dobit veću od pola miliona maraka. Od posebnog je značaja što je ovaj hotel ponovo otvorio vrata za turiste, jer je riječ o objektu koji ima istorijsku vrijednost za srpski narod.

Po nalogu kralja Aleksandra, s namjenom da bude vojno odmaralište, Rajska dolina otvorena je davne 1923. godine, a istu namjenu hotel je imao i u vrijeme bivše Јugoslavije. U ratnim 90-im, pod ovim krovom donošene su odluke od značaja za Srpsku. Na jednoj od sjednica NSRS održanih ovdje u Rajskoj dolini razmatran je Vens-Ovenov mirovni plan.

Ulaganjem Vlade Republike Srpske od 10,7 miliona maraka u obnovu i opremanje „Rajske doline“, omogućen je smještaj blizu 200 turista, posao za 100 radnika, a objektu od istorijskog značaja produžen vijek i namjena.

Hotel Rajska dolina na Jahorini 7
Foto: Srna

-Mi smo odlučili da naš objekat koji je bio devastiran i neko ga je pripremao za olaku privatizaciju, mi smo donijeli odluku da uložimo sredstva. Sada idemo sa vanjskim uređenjem da to zaista bude objekat Republike Srpske i koji će donositi korist svim našim građanima – naglasio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

I u uslovima pandemije, tokom zimske sezone, „Rajska dolina“ ostvarila je odlične finansijske rezultate, što je samo jedan od pokazatelja opravdanosti investicije.

– Sad sam upravo slušao ljude iz Rajske doline, koji kažu da su za prva tri mjeseca imali dobit od 600.000 KM – rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Unapređenjem infrastrukture i ponude, Јahorina je postala jedan od najboljih skijaških centara u regionu.

-Zadnjih par sezona turisti koji su dolazili, koji su otišli zadovoljni i vraćaju se opet, pokazuje da je zaista bio pun pogodak ulaganje vlade Srpske u infrastrukturu – poručio je Dragan Јakić, direktor Turističke organizacije opštine Pale.

Razvoj i investiranje u Јahorinu se ne zaustavlja. Vrijedni tim OC već priprema nove projekte od kojih je najveća investicija gondola Poljice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se