U trendu

Gara antivakserka

Glavna protagonistkinja današnje kolumne je izvjesna Gara, prosječna djevojka, koju svako od nas sigurno poznaje. U čemu je onda „caka“? Gara je odbila da primi vakcinu i sasvim slučajno postala zaštitno lice (pjesma) domaćih antivakcinaša. Goci bend je pjesmu o Gari koja neće da primi vakcinu, siguran sam, snimio iz sasvim komercijalnih razloga, osjetivši raspoloženje prema vakcinaciji u jednom dijelu naroda. Pjesma je dobacila do skoro pet miliona pregleda na jutjubu, izazvala pravi bum i postala nezaobilazni dio masovnih okupljanja i protesta protiv vakcinacije. Uvidjevši da je vrag odnio šalu, grupa snima i nastavak pjesme, sa promocijom vakcinacije, ali uz manje uspijeha. U narednim redovima pokušaćemo da dokučimo zašto je Gara postala tako ogorčeni protivnik vakcinacije, i to u periodu dok virus parališe čitav svijet i odnosi brojne žrtve.

Pogodili ste već da je Gara zapravo samo zajedničko ime za sve osobe iz našeg orkuženja koje su u većoj ili manjoj mjeri sumnjičave prema vakcinama. A takvih je mnogo i ima ih u svim slojevima društva. Stoga je recimo Srbija došla u paradoksalnu situaciju, da je izuzetno dobro snadbjevena vakcinama za razliku od velikog broja zemalja, ali da Srbi neće da se vakcinišu ( procenti su na oko 33 % ). Kako je dakle došlo do toga da narod koji je u 20. vijeku preživio dvije epidemije tifusa i jednu Variola vera, odbacuje mišljenja stručnjaka, preporuke kriznih štabova, negira nauku, i teoretiše zavjere o svemu i svačemu?

Primjera radi, kada je epidemija Variola vera izbila u Jugoslaviji u martu 1972. godine, već do 9. aprila vakcinisano je 1 700 000 ljudi, a do kraja epidemije 19. maja, vakcinisano je 18 000 000. Za dva mjeseca. A zamislite tek da su za vrijeme epidemije tifusa 1914-15 imali adekvatne lijekove, koliko bi života bilo sačuvano? Idemo sad na suštinu. Prosječan naš čovjek, je stručnjak za sport, politiku i još nekolicinu stvari, uključujući i teoretisanje raznoraznih zavjera. Masoni, iluminati, 5G, ravna zemlja, reptili, Rotšildi, zaprašivanje, čipovanje…zvuči poznato? I meni. Samim tim, lako su nastale i teorije, na početku vezane za negiranja postojanja virusa, pa kad je postalo nemoguće negirati virus, onda oko vakcina.S obzirom da je u današnje vrijeme omogućeno lako širenje raznih informacija i dezinformacija, kao i objavljivanje svega i svačega, lakše je i raznim opskurnim likovima da zbunjuju narod raznoraznim teorijama. Tako je dakle i naša Gara vjerovatno potpala pod uticaj, i postala antivakserka, jer svako može da pristupi svemu, a bombastične teorije same po sebi su privlačne. Očigledno privlačnije od čitave medicinske struke, sa svim svojim diplomama, i naučnim radovima, jer oni su sasvim sigurno svi dio farmaceutske mafije, koja zajedno sa svježe razvedenim Bilom hoće da nam smanji inače veoma veliki natalitet i da nas čipuje.

Šalu na stranu, osnovna škola, pa srednja, pa 6 godina osnovnih studija medicine, pa 5,6 godina specijalizacije, pa ko zna koliko učenja truda, radova, i sve to da bi se danas mišljenje ljekara odbacivalo. Recimo Darija Kisić Tepavčević, ma šta ko mislio o njenom političkom angažmanu, iza sebe ima preko 150 naučnih radova. Većina tih ljekara koji nam objašnjavaju zašto treba da se vakcinišemo ima slične biografije. Koga drugog da slušamo, ako ne najstručnije na tim poljima koje imamo na ovim prostorima? Vrijeme je da prihvatimo da se ne razumijemo svi u sve i da poslušamo najbolje koje imamo. Uostalom, ukoliko je potreban dobar primjer, pogledajte šta je Izrael postigao sa vakcinacijom, a oni itekako znaju da brinu o sebi i svojima. Ako imate priliku, iskoristite je. Vakcinišite se, pa da se vraćamo.

Jedan komentar

  1. Njihovi virusi njihove vakcine.Njihovi kompjuteri njihovi antivirusni programi.Provereno.

Back to top button