23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornikputevi: Snijeg otežao odvijanje saobraćaja

Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han pogled i Crni vrh, te na dionicama puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je danas iz preduzeća „Zvornikputevi“.

Na prevoju Han pogled temperatura vazduha iznosi minus četiri stepena Celzijusova, a visina snijega oko 30 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega do jednog centimetra, bez leda.

Na regionalnom putu Šekovići-Kaštelj visina snijega iznosi 20 centimetara, a na magistralnom putu Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha oko 15 centimetara.

Na dijelu regionalnog puta od Milića do Skelana, na granici sa Srbijom, visina snijega iznosi i do 20 centimetara, dok je kolovoz mokar.

Ekipe „Zvornikputeva“ su na terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz ovog preduzeća podsjećaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, iako je od 1. aprila zakonski prestala da važi ova obaveza.

Vozačima se sugeriše oprezna vožnja na svim dionicama, posebno u usjecima, zasjecima, te upozorava da su na putu mogući odroni.

Punktovi „Zvornikputeva“ za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han pogled, u Karakaju i Bratuncu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se